Breaking News

Децата во населба Лисиче добија ново училиште

Учениците од ООУ „Димитар Македонски“ во населба Лисиче првиот ден од второто полугодие на учебната година го почнаа во новоизградениот објект на училиштето.

-Тука конечно заврши долгогодишниот проблем со лошите услови и нашата општина доби училиште по сите европски стандарди. Од денеска учениците ќе можат да учат и да ги поминуваат своите училишни денови во топла атмосфера, изјави градоначалникот Тимчо Муцунски, посакувајќи им успешно второ полугодие на сите ученици од Општина Аеродром и остварување на целите што ги имаат поставено.

Оваа календарска година се планираат повеќе инвестиции во образованието. Освен „Димитар Македонски“, во текот на оваа година ќе се реконструираат и другите основни училишта, ќе има смарт-табли, дигитализација, набавка на нови таблети за прво и четврто одделение.

Образованието е наш приоритет, велат од општина Аеродром.

About

Check Also

Мицкоски: Никогаш не било полошо во Македонија – треба да има избори

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ; Христијан Мицкоски во „Тема на денот“ во дневникот на Сител истакна дека …

Leave a Reply

Your email address will not be published.