Breaking News

Колку посто од граѓаните веруваат во македонското судство?

Само 8 отсто од граѓаните веруваат во македонското судство. Податокот од истражување на Евротинк, денеска на судиите им го кажа американската амбасадорка, Брнз.

Порача дека, доколку сака да ја врати довербата на граѓаните судството мора да биде ефикасно, независно и да го спроведува законот еднакво за сите.

Претседателите на судските органи, пак, се осврнаа на нивните проблеми-недостаток од судии и мал буџет.

About

Check Also

Мицкоски: Никогаш не било полошо во Македонија – треба да има избори

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ; Христијан Мицкоски во „Тема на денот“ во дневникот на Сител истакна дека …

Leave a Reply

Your email address will not be published.