Breaking News

Германците провериле: Еве колку далеку можат да стигнат електричните автомобили со 130 км/ч

Кога станува збор за досегот, класичните автомобили со мотори со внатрешно согорување одамна ја надминаа границата од 500 km, додека некои дизели се покажаа како вистински маратонци способни да поминат повеќе од 1000 km без полнење гориво.

Електричните автомобили, пак, генерално не минуваат над 500 километри, дури и на деклариран опсег во кој многумина се сомневаат. Како што возилата со фосилни горива „не можат“ да ја постигнат декларираната потрошувачка, така и реалните услови на патот го намалуваат досегот на електричните автомобили.

Една од теориите е дека токму затоа електричните автомобили се „влечат“ на автопат, па често може да се види како моќната Тесла вози 110 км/ч.

Во табелата подолу можете да видите до кој дострел постигнале.

About

Check Also

Мицкоски: Никогаш не било полошо во Македонија – треба да има избори

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ; Христијан Мицкоски во „Тема на денот“ во дневникот на Сител истакна дека …

Leave a Reply

Your email address will not be published.