Breaking News

Од кога почнува летното сметање на времето

Од овој викенд, ноќта помеѓу сабота и недела, почнува летното сметање на времето. Тоа значи дека стрелките на часовникот ќе се поместат за еден час напред.

Летното сметање на времето почнува секој последен викенд во март и трае до последниот викенд во октомври, кога повторно настапува зимското сметање на времето.

Годинава летното сметање на времето ќе трае до 30 октомври во 3 часот по полноќ.

About

Check Also

Мицкоски: Никогаш не било полошо во Македонија – треба да има избори

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ; Христијан Мицкоски во „Тема на денот“ во дневникот на Сител истакна дека …

Leave a Reply

Your email address will not be published.